Mokytojas Vaclavas Zelenkevičius

Mokytojas Vaclavas Zelenkevičius

2019 05 04


Mano profesinė filosofija yra labai paprasta: mokinu kitus, o kiti mokina mane. Pedagoginis darbas yra svarbus ir prasmingas, nes leidžia nuolat tobulėti ir dalintis su kitais savo profesiniais pasiekimais. Mokydamas kitus siekiu perduoti ne tik profesinę kompetenciją, bet ir gyvenimo patirtį. Nuolat bandau suprasti kitus žmonės ir atrasti naujas metodikas, kad mokymas(is) taptų naudingas ir moksleivis atrastų savo kelią į darbo rinką.


0001_vaclav_1556985672-5f6e81ff52516b376b7bcf3e909860c4.jpg
Stiprybės. Vaclavas ‒ nuolat tobulėjantis, kantriai besimokantis naujų technologijų ir ieškantis iššūkių pedagogas. Kaip lektorius patirtimi jis dalijasi su Lietuvos profesinių mokyklų IT profesijos mokytojais. Mokytojas palaiko glaudžius ryšius su IT verslu ir asociacijomis „Infobalt“ bei „Tech City“ įvairiuose edukaciniuose projektuose, yra iniciatyvos „Akademija.IT“ dėstytojas.

Dėstomi dalykai: tarnybinių stočių operacinių sistemų naudojimas, tinklapių kūrimo pradmenys, kompiuterių architektūra ir operacinės sistemos, nesudėtingos programinės įrangos kūrimas, testavimui skirto PĮ kodo kūrimas ir vykdymas, taikomasis programavimas JAVA, programinės įrangos kūrimui naudojamų principų ir metodų taikymas, programinės įrangos kūrimas projektą vykdant pagal SCRUM metodologiją, savo paties atliekamo programinio kodo kūrimo organizavimas ir valdymas, taikomųjų programų kūrimas naudojant Spring karkasą.